Cicaclean®

Mjukgörande och Antibakteriell Alcospray 70%

 

Fördelar med Cicaclean® 70%

  • Effektiv och enkel metod för att få rena och bakteriefria händer
  • Alkoholhalt på 70% dödar effektivt de flesta bakterier
  • Verkar direkt utan att klibba
  • Mjukgörande med vitamin E och Aloe Vera
  • Kan appliceras på bakterierika ytor som toalettsitsar, handtag och bord
  • Verkar förebyggande mot flera sjukdomar; t ex förkylning, influensa och magsjuka
  • Liten och smidig förpackning som passar lika bra i fickan som i handväskan
  • Innovativ förpackning som bevarar alkoholkoncentrationen
  • Får medtas i handbagage på flygresan 

Rena händer med Cicaclean® 70%

Det är viktigt att ha rena händer när man behandlar sina ärr. Cicaclean är en effektiv och unik antibakteriell alcospray som ger lena och rena händer samt skyddar mot bakterier. Cicaclean är formulerad med 70% alkohol, vitamin E och fuktgivande aloe vera. Vitamin E är en antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler. Aloe vera är väl känd för sina fuktgivande och vårdande egenskaper. Alcospray är ett effektivt och enkelt sätt att få mjuka, rena händer och skydd mot smittsamma bakterier. Den unika och innovativa aerosolappliceringen gör det enkelt att komma åt hela handen, även under naglarna. Sprayappliceringen gör det möjligt att även rengöra bakterierika ytor.  

Aerosolspray

Cicaclean är en aerosolspray vilket är helt unikt på marknaden. Aerosolförpackningar är väldigt täta och skyddar innehållet så att alkoholkoncentrationen inte minskar med tiden. Många öppnade pumpförpackningar med alcogel måste användas inom 30 dagar; Cicaclean är lika effektiv vid såväl den första som den sista appliceringen. Sprayförpackningen gör också att man inte behöver oroa sig för att locket har öppnat sig så att hela innehållet har läckt ut i handväskan. Enligt kliniska studier är alkohol i flytande form mycket effektivare än gel. Alcogel kan kännas kladdigt och torka ut händerna vid kontinuerlig användning, medan Cicaclean ger lena och mjuka händer.

Den behändiga förpackningen passar alla tillfällen

Cicaclean har en liten och dryg förpackning som rymmer hela 50 ml och är lätt att alltid bära med sig i handväskan eller fickan. Sprayfunktionen gör det enkelt att applicera Cicaclean på dina händer, på ett barns händer eller på olika bakterierika ytor.

På resan

Genom att alltid ha Cicaclean tillgänglig kan man skydda sig lika bra på resan som hemma. På resor är bakteriefloran annorlunda än den som kroppen är van vid vilket gör att man blir mer mottaglig för nya smittor och sjukdomar. Den största risken på resan är just sedlar och mynt, då dessa bär på tusentals bakterier och ligger bakom många turistsjukdomar. Med Cicaclean kan man enkelt få rent händerna direkt efter att man har handskats med pengar och behöver inte leta rätt på tvål och vatten.

Vid förkylningar

Förkylning smittar mycket lätt, särskilt när de första symtomen börjar märkas och under sjukdomens första dagar. Smittan sprids genom luften när den som är sjuk hostar och nyser ut viruspartiklar. Smittan sprids också genom handslag och andra former av direktkontakt. Efter ett ha hälsat på en förkyld person kanske man gnuggar sig i ögat och viruset kommer på så sätt in i kroppen. Även indirekt kan viruset smitta genom att man tar i exempelvis ett dörrhandtag där ett virus tidigare har landat. Enligt vårdguiden kan virus och bakterier i vissa fall överleva i flera timmar där de har landat. Cicaclean gör det möjligt att snabbt och enkelt hålla sina händer rena och lena, även när man inte har tillgång till vatten och tvål. Om man råkar bli förkyld är det viktigt att hålla händerna rena för att undvika att smittan sprids vidare. Med en Cicaclean nära till hands är det enkelt att kontinuerligt göra rent händerna.

Läs gärna mer om Cicameds produkter på www.cicamed.com